Vroeger waren er maar twee manieren om toegang tot het nieuws te krijgen; de krant en de televisie. Echter, met de komst van de smartphone zijn er een miljoenen manieren om up-to-date te zijn. Of je nu thuis of onderweg bent, het is altijd handig om iets te lezen te hebben. Smartphones zijn hard op weg om alle soorten media te consumeren, maar soms is het moeilijk om te weten welke apps onze tijd waard zijn. Van E-books tot Reddit tot het laatste nieuws, dit zijn de beste apps om je te helpen op de hoogte te blijven van de verhalen waar iedereen het over heeft. We hebben de beste nieuws-apps op zowel iOS als Android bekeken en onze favorieten uitgekozen.

  1. Het Parool

De eerste op de lijst is de app van Het Parool. Een app die is geprezen om zijn uitstekende prestaties op het gebied van nieuwslevering, Het Parool verzamelt het populairste nieuws en plaatst die op de website en de app, zodat je op de hoogte bent. Of het nu gaat om technologie, auto’s, gezondheid of sport, Het Parool is er om je de beste service te bieden terwijl je verder gaat met jouw drukke levensstijl. Je kunt deze app downloaden in de Apple App Store en Google Play Store voor je iOS- en Android-smart apparaten.

  1. Paper

Paper is een app die een verzameling presenteert van kranten die behoren tot de Persgroep. De Persgroep bestaat uit De Volkskrant, Trouw, Het Parool, AD en De Morgen. Dagelijks worden de beste artikelen uit deze kranten gekozen en op de app en de website geplaatst. Dagelijks om 12 uur, heb je de splinternieuwe weergave.

  1. Google Play Newsstand

Aangestuurd door de Google-aanbevelingenengine, herkent deze app wat je het leukst vindt om je nieuwsupdates te geven over jouw interessegebieden. Als je podcasts, video’s of nieuwsartikelen wilt downloaden, kun je dit eenvoudig doen met jouw Android- of iOS-smartphone. Ontworpen met een beknopte gebruikersinterface, is Google Play Newsstand een interessante app die steeds beter wordt naarmate je hem vaker gebruikt.

  1. Flipboard

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, stelt Flipboard je in staat om je beste bronnen en interessegebieden samen te stellen in een groot informatiemagazine. De app verzamelt informatie van de beste uitgevers zoals New York Times en The Wall Street om je een verzameling van de beste topverhalen te geven die relevant zijn voor jouw vakgebied. Beschikbaar voor zowel Android als iOS, de Flipboard-app is een must als je echt op zoek bent naar de beste nieuws-app voor 2018.

  1. The Economist

Als je een drukke professional bent die altijd onderweg is, is The Economist een van de beste apps die je kunt overwegen voor dagelijkse nieuwsupdates. Zoals de naam al doet vermoeden, behandelt deze app wekelijks internationaal en zakelijk nieuws, waardoor je de publicaties via je smartphone kunt lezen of beluisteren. Deze app is gratis te downloaden en zeer gemakkelijk te navigeren, waardoor het een van de beste apps is die je niet kunt missen om te downloaden in 2018.

  1. CNN new

Deze lijst kan nooit compleet zijn zonder de CNN-app op te noemen. We weten allemaal hoe CNN de nieuwswereld over de hele wereld heeft gedomineerd, toch? Stel je nu eens voor hoe hun app zou presteren als je deze op je iOS- of Android-smartphone hebt gedownload. Een nieuwe versie van het oorspronkelijke televisiekanaal, de CNN-app geeft je overal en altijd toegang tot alle nieuwsupdates op je smartphone.

  1. Al Jazeera App

Wist je dat Al Jazeera het eerste 24 uur durende kanaal was om nieuws uit het Midden-Oosten te vertellen? Nou, ik hoop dat je nu op de hoogte bent. Stel je nu voor hoe je deze app kunt downloaden in je Android- of iOS-smartphone? Ten eerste heb je altijd informatie uit de eerste hand over wat er overal ter wereld gebeurt. Ten tweede krijg je de kans om door nieuwe onderwerpen en programma’s te bladeren en tot slot kun je documentaires van echte evenementen over de hele wereld bekijken of opslaan. Met zo’n app die je toegang geeft tot non-stop nieuwsupdates die in real-time gebeuren, zie ik niet waarom je het niet zou moeten downloaden op je smartphone.

Dat is het voor vandaag

Met deze 7 nieuws-apps ontworpen voor zowel iOS als Android, zie ik niet de reden waarom je zou moeten klagen dat er te weinig tijd is om het nieuws te bekijken. Deze apps houden je op de hoogte van wat er in de wereld om je heen gebeurt en geven je ook uitgebreide tips die je zullen helpen slagen in je carrière.