Waarom vliegen als je de bestemming ook met de auto kunt bereiken? Je kunt veel meer spullen meenemen en krijgt tijdens de reis veel nieuwe indrukken. Een autovakantie is dan ook zo gek nog niet. Bovendien kun je eenmaal op je bestemming geheel je eigen gang gaan. Een stedentripje of bezoekjes aan kleine dorpjes is zo geregeld. Een autovakantie vergt wel voorbereiding. Zo moet je voor jezelf bepalen of je in je eigen wagen die kant op gaat. Anders is een auto huren ook een optie. Hoe jij je het beste voor kunt bereiden? We geven hieronder een kort overzicht.

Hoeveel bagage neem je mee?

Allereerst, moet je van tevoren een inschatting maken van hoeveel bagage je mee gaat nemen. Dit hoeft niet mega precies, maar reken het ruim in. Zo kun je bijvoorbeeld twee tassen per persoon rekenen. Op deze manier weet je of alles in de auto gaat passen of dat je wellicht een grotere auto of bus moet huren. Zo kom je op de dag van vertrek niet voor de verrassing te staan dat de bagage niet in de wagen past.

Wees op tijd

Indien je besluit om een grotere wagen te huren, wees dan vooral op tijd met reserveren. Vooral in de populaire vakantie periodes worden veel auto’s gehuurd en je zal dan ook niet de enige zijn. Om de wagen te krijgen die je in je hoofd had, moet je er dus vroeg bij zijn. Bovendien is een auto huren zonder creditcard niet bij elke autodealer mogelijk. Vaak kun je de huur wel contant betalen, maar wordt de borg van het creditcard krediet afgeschreven. Indien je niet over een creditcard beschikt, vergt het iets meer onderzoek om te kijken waar je een auto met een pinpas kan huren.

Contactlijsten

Wanneer je alle voorbereiding hebt getroffen om goed te kunnen vertrekken naar je bestemming, kun je zaken regelen omtrent de vakantie zelf. Zo kan er tijdens de reis of tijdens een stedentrip ook van alles gebeuren. Pech met de auto dien je niet uit te sluiten. Om goed voorbereid te zijn zou je daarom een contactenlijst kunnen opstellen voor jezelf. In deze lijst staan alle telefoonnummers en wellicht adressen van bedrijven die je kunt bereiken indien autopech zich voordoet. Probeer hierbij niet alleen Nederlandse bedrijven, maar ook betrouwbare buitenlandse bedrijven mee te nemen. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan, mocht de situatie zich voordoen.

Nu de belangrijkste voorbereidingen zijn getroffen is het enkel nog een kwestie van de koffers goed inpakken en alle benodigdheden mee te nemen. Een leuke vakantie met veel nieuwe indrukken staat dan zomaar voor de deur.