Je steekt ongetwijfeld graag je handen uit de mouwen om je huis steeds mooier te maken als ‘my home is my castle’ een van jouw persoonlijke motto’s is. Je bent niet de enige, want sla menig doe-het-zelf-gids open en de kans is groot dat je de top tien van favoriete klussen in en om het huis tegenkomt. Het stucen van de muren, het leggen van een nieuwe vloer en het schilderen van wanden, deuren en kozijnen, staan in dit lijstje op een prominente plek. Traprenovatie zou eigenlijk ook niet aan deze top tien mogen ontbreken. In veel woningen zou de trap namelijk wel wat meer aandacht mogen krijgen. Bij sommige mensen wordt de trap bijvoorbeeld gedegradeerd tot dumpplaats voor tassen, schoenen en andere rondslingerende spullen. Ook wordt de trap in veel huizen slechts gezien als object om naar boven of naar beneden te lopen.

Eeuwig zonde, want door een dichte of een open trap te renoveren, kun je er een eyecatcher van jewelste van maken. Wil jij deze klus op jouw lijst binnenkort afvinken? In dit blog brengen we de mogelijkheden van een specialist voor je op een rij, inclusief de kosten van traprenovatie die vaak verrassend laag kunnen uitvallen. 

Krasvast, slijtvast en onderhoudsvrij

Het renoveren van je trap brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Ook het veiligheidsaspect til je ermee naar een hoger niveau. Omdat traptreden in de loop der jaren verslijten worden ze glad en gevaarlijk. Maar als je ze laat voorzien van een antislip toplaag kun je er weer met een gerust hart overheen lopen. Is jouw trap aan de gehorige kant? Daar is gemakkelijk iets aan te doen, want door een speciale lijm toe te passen ontstaat een geluiddempende werking. Met de combinatie van de bovenstaande mogelijkheden is je trap weer voor vele jaren krasvast, slijtvast en onderhoudsvrij. Bovendien kun je kiezen uit talloze opties voor materialen, variërend van PVC en laminaat tot tapijt en hout die passen bij welke woonstijl dan ook.

Nieuwe overzettreden 

Of je nu een open trap of een dichte trap hebt, het renoveren van trappen is vakwerk van de bovenste plank. In veel woningen staat er een dichte trap. Vaak is die aan de achterzijde voorzien van een trapkast, berging of toilet. De treden van een dichte trap zijn door stootborden verbonden. Dat zijn de staande delen achter de trede die aansluiten op de bovenliggende treden. Laat je jouw dichte trap renoveren, dan wordt die voorzien van nieuwe overzettreden, stootborden en sluitlijsten. Voor een extra sfeervol en veilig effect kun je LED-verlichting onder de traptreden laten aanbrengen. Heb jij een open trap? Dan kun je onder andere kiezen voor een enkelzijdige renovatie, waarbij iedere traptrede wordt voorzien van een nieuwe overzettrede. De treden worden rondom bekleed als je de keuze maakt voor een volledige renovatie van je open trap. 

Landelijk werkende specialist

Ben je overtuigd en laat jij jouw trap voorzien van een fraaie nieuwe look? Stairz is een landelijk werkende specialist die op het gebied van traprenovatie een naam heeft hoog te houden. De showroom kun je vinden in het Noord-Hollandse plaatsje Lisse in de buurt van Haarlem. Het is ook mogelijk om je te laten voorzien van praktische informatie en inspiratie via een online adviesgesprek.