werkplek

Je wilt graag dat je werkplek een fijne plek is. Je wilt graag productief te werk kunnen gaan. De plek waar je werkt heeft daar vaak veel invloed op. Je wilt namelijk niet te veel afgeleid worden tijdens je werk. Maar een hele lege kale plek is dan vaak ook weer niet fijn. Je wilt af en toe wel even je aandacht verzetten. Dan kun je misschien ook weer geïnspireerd raken.

De meubels die je op je werkplek hebt staan

Als je achter een bureau moet werken is het van belang dat deze goed is. Ook de bureaustoel is belangrijk. Wel is het zo dat hoe goed de stoel ook is, je beter niet te veel kunt zitten. Het is niet goed voor je lijf om veel te zitten. Daarom is het goed om zitten af te wisselen met staan. Een goede oplossing hiervoor zou een zit sta bureau kunnen zijn. Deze kun je verstellen in hoogte. Je kunt dan eerst een tijdje zitten en dan gaan staan achter je bureau. Je doet deze dan omhoog en kunt weer door met je werk. Constant staan is ook niet goed voor je, daarom is het van belang dat je afwisselt. Je zult zien dat klachten hierdoor kunnen verminderen. Palmberg is een voorbeeld van merken die dit soort bureau’s maken.

Als je alleen wilt zitten zou je nog kunnen afwisselen van soort stoelen. Een krukje is goed omdat je rug dan constant zichzelf moet dragen. Je kunt dan niet in een verkeerde houding tegen de leuning van je stoel aan hangen. Een yoga bal kan ook helpen. Hierop ben je constant bezig om balans te vinden. Dit zorgt voor een betere houding.

Zet planten op je werkplek

Planten kunnen je concentratie stimuleren. Doordat het zorgt voor meer zuurstof in een ruimte. Vaak stralen planten ook een soort rust uit. Op werkplekken met een aantal planten kunnen mensen vaak productiever werken. De werkplek voelt niet kil en leeg aan, dit zorgt voor een betere concentratie. Ook raak je er niet van afgeleid. Dat zie je wel vaak wanneer er foto’s staan, of als er veel rommel is.

Veel natuurlijk licht kan een werkplek verbeteren

Als mensen op een plek zijn waar ook veel ramen zijn brengt dat veel natuurlijk licht in een ruimte. Vaak zorgt dit ervoor dat mensen zich beter op hun gemak voelen. Door de ramen kan je ook heerlijk naar buiten kijken. Dit kan goed zijn om heel even je gedachten te verzetten. Daarna kun je dan weer door met werk, vaak zul je dan weer productiever zijn.

Belangrijk is ook een plek waar je je kan terugtrekken

Als je constant aan hetzelfde bureau zit zul je uiteindelijk ongeïnspireerd raken. Een pauze kan dan wonderen verrichten. Wel is het van belang dat deze pauze niet weer aan hetzelfde bureau is met dezelfde prikkels. Kijk of er een mogelijkheid is om op jouw werkplek een lekkere stoel of bank te zetten. Daar ga je dan zitten om even tot rust te komen. Daarna kun je dan weer goed aan het werk.

Bron foto door Marc Mueller via Pexels