Wil jij werken in de techniek? Dat is een solide keuze, want er zijn tal van redenen waarom je hiermee een goede stap voor je loopbaan zet. Ten eerste haal je veel voldoening uit een technisch beroep. Omdat je echt iets maakt, is het resultaat van werken in de techniek meestal direct zichtbaar. Door de werkzaamheden die jij verricht, worden dingen gebouwd, verbeterd of hersteld. Of je nu machines en installaties onderhoudt, een bedrijfswagen repareert of meewerkt aan een groot bouwproject. Daarnaast vraagt werken in de techniek om het toepassen van steeds weer nieuwe technologieën, het oplossen van problemen en creativiteit. Ook is het aan te raden om te solliciteren naar technische vacatures omdat er veel vraag is naar gekwalificeerde vakmensen. Daarom kun je vaak rekenen op een goede financiële beloning. 

Verder is werken in de techniek dynamisch omdat deze branche heel breed is en varieert van de elektrotechniek tot de bouw en de informatica. Bovendien vind je door heel Nederland mooie banen in de techniek en zijn er van Zuid-Holland en Friesland tot de provincie Noord-Holland volop vacatures te vinden.

Vijf redenen waarom werken in de techniek een goede keuze is: 

1. Afwisselend werk. Je kunt veel kanten op met een technische opleiding en je bent breed inzetbaar waardoor geen dag hetzelfde is; 

2. Je lost problemen op. Technische vraagstukken vragen om creativiteit, inzicht en het toepassen van uiteenlopende technologieën. Het geeft een kick als jij de juiste oplossing aandraagt en een goed advies kunt geven; 

3. Je maakt dingen. Je bouwt, verbetert of herstelt en dat geeft jou en je werkgever een goed gevoel; 

4. Je blijft nieuwe dingen leren. Binnen de techniek volgen ontwikkelingen elkaar snel op. Daarom is het belangrijk om up-to-date te blijven door het volgen van opleidingen en cursussen; 

5. Techniek is de toekomst. Omdat er een groot tekort is aan goed personeel in de techniek ben je bijna altijd verzekerd van een baan.

Voor welke technische vacature kies jij? 

We hebben nog meer goed nieuws voor je als jij binnenkort aan de slag wilt in de technische sector. Je vindt volop mooie technische vacatures bij een full service uitzendbureau dat is gespecialiseerd in de techniek. Bij zo’n uitzendbureau vind je onder andere vacatures voor elektromonteur, technisch projectmedewerker, technisch tekenaar, allround technisch medewerker en montagemedewerker. Ook de vacature van werkvoorbereider in de elektrotechniek is interessant. Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat projecten zo efficiënt mogelijk verlopen en daarbij ben je van het begin tot het eind betrokken. Je bent het aanspreekpunt voor projectleiders en staat veel in contact met andere afdelingen. 

Verder ben je een kei in organiseren en plannen en kun je snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en sta je stevig in je schoenen? Steek je handen uit de mouwen en vind de baan in de techniek die jou op het lijf is geschreven.