Reiki is een Japanse alternatieve behandelingsmethode, genaamd kracht van de zon, die door handoplegging ervoor zorgt dat lichaam en geest weer in evenwicht zijn. Deze handoplegging gebeurt met het doorgeven van de universele energie waardoor blokkades en klachten worden herkend en afgeremd.

 

Het doel van deze alternatieve behandelingsmethode is dat lichaam en geest weer in balans zijn.

 

Een reikibehandeling gebeurt door in stilte of met rustige muziek. De energie wordt doorgeven door middel van handoplegging op de verschillende chakra’s. Deze vorm zorgt ervoor dat lichaam en geest weer volledig op één lijn zitten. De energie van buitenaf heeft een helende werking op lichaam en geest. Het stimuleert zelfgenezing , troost, helpt, kalmeert door los te laten op mentaal en fysiek niveau.

 

Reiki en hoogsensitiviteit

Reiki kan helpen om hoogsensitiviteit beter te leren aanvaarden en om zichzelf te wapenen tegen de invloeden van buitenaf. Het helpt om weer een balans te vinden tussen lichaam en geest wat voor HSP- personen een moeilijke opgave is met alle omgevingsprikkels. Deze vorm van healing helpt door de bewustwording van de pijn en de mentale verwerking ervan. Dit is een vorm van zelfbewustzijn, opnieuw zelfvertrouwen en loslaten van wat gebeurd is. Het helpt een evenwicht te creëren op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau.

 

Na een reiki behandeling:

Een reikibehandeling brengt alvast wat teweeg in lichaam en geest. Van een betere nachtrust tot totale ontspanning en rust, tot hevige emoties (angst verdriet – blij), die helpen bij het genezingsproces. Overmatig beginnen zweten tot het versnellen van het verwerken van afvalstoffen met lichaamsgeur, die tevens een enorme vermoeidheid kunnen teweeg brengen.

 

Voor hoogsensitieve personen heeft dit alles na de behandeling, een kalmerende werking op het onderbewustzijn, alsook een houvast om opnieuw zelfvertrouwen te krijgen en om te gaan met alle prikkels van buitenaf. Reiki helpt om opnieuw te ontdekken en jezelf graag te zien.