Een RC auto (ook wel op afstand bestuurbare auto)is speelgoed voor iedereen. Echt leuk gezien het feit dat de hobby niet leeftijdsgebonden is. Het is een hobby voor jong en oud. Helemaal leuk wanneer je vader of opa bent en je de hobby kunt delen met je zoon of kleinzoon of zelfs allebei. Maar ga je over tot de aanschaf van een auto, dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog kun je lezen welke zaken dat allemaal wel niet zijn.

 

De vier belangrijkste onderdelen

Er zijn vier hoofdonderdelen als het aankomt op RC auto’s. Deze moeten alle vier goed in orde zijn om met een auto op pad te gaan. Je hebt de controller, met de controller bestuur je de auto. Niet geheel onbelangrijk dus. Daarnaast heb je de ontvanger, deze zit in de auto gebouwd en ontvangt de aanwijzingen van controller. Verder heb je nog de motor en de carrosserie. De motor is het allerbelangrijkste deze zorgt er natuurlijk voor dat de auto rijdt. De carrosserie is het minst belangrijk qua technisch opzicht wel is het belangrijk dat de auto er goed uitziet je wil natuurlijk wel de show stelen met jouw auto!

 

De aandrijving

In de RC autowereld maken we onderscheid in drie verschillende soorten aandrijvingen. Je hebt auto’s die worden aangedreven door nitro, deze raden wij af aangezien de uitlaatgassen van deze auto’s schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast heb je auto’s die worden aangedreven door benzine. Deze auto’s zijn voor de echte hobbyist, ze vergen namelijk veel onderhoudswerkzaamheden. En als laatste heb je de auto’s met een elektromotor. Deze zijn vooral geschikt voor beginners. Ze zijn namelijk het makkelijkste te besturen en vergen nauwelijks onderhoud.

 

Het model

RC auto’s komen in verschillende modellen. Je hebt namelijk modellen die off-road rijden zoals rc  jeeps en rc trucks. Deze zijn meestal vierwielaangedreven. Maar je hebt ook on road auto’s, dit zijn meestal schaalmodellen van echte raceauto’s.