Rennen, spelen, klimmen en klauteren, maakt kinderen sterker en socialer. Daarom is het ontzettend goed als ze minstens een uur per dag buitenspelen. Natuurlijk draagt het ook bij aan hun algehele gezondheid, omdat spelen het stressniveau verlaagt en overgewicht helpt te voorkomen. Bij kinderen op de basisschool stimuleert buitenspelen ook de cognitieve ontwikkeling en verhoogt het de leerprestaties. Dat is exact waar een leverancier van SpeelPrikkels, sporttoestellen voor de openbare ruimte en professionele speeltoestellen voor het schoolplein, de horeca en de recreatie op inspeelt. Daarnaast kan een dergelijke specialist ontzorgen in het totale proces dat bij het ontwerpen en aanleggen van de speeltoestellen komt kijken. 

Speelruimte ontwerpen in co-creatie

Vanuit de gedachte dat plezier centraal hoort te staan om kinderen allerlei doelen te laten bereiken, ontwerpt deze vooraanstaande leverancier van speeltoestellen de ideale speelruimte. Zo ontstaat op elke plek een speelruimte waar kinderen in alle leeftijden langer en vaker plezier beleven. Variërend van de speeltuin in de openbare ruimte en de speelplek op het schoolplein, tot speeltuinen van recreatiebedrijven. Bij het spelen op hun favoriete speeltoestellen gaan kinderen samen op avontuur, verleggen ze hun grenzen en maken ze vrienden. Een leverancier van professionele speeltoestellen ontwerpt en creëert speelruimte in co-creatie. Vanzelfsprekend zijn daarbij de wensen van de opdrachtgever belangrijk. Ook wordt kinderen naar hun inbreng gevraagd om ze meer te laten buitenspelen, zodat zij optimaal worden verleid om te spelen en zich daarmee goed te ontwikkelen. Daarbij maken uitgebalanceerde speelplekken die netjes worden opgeleverd het verschil. 

Speeltoestellen voor het schoolplein 

Ben je directeur van een basisschool? Voor zowel de onderbouw, de middenbouw als de bovenbouw, kun je op het schoolplein een speeltoestel met verschillende speelfuncties laten installeren, waaronder: een klimtoestel, een duikelstang, een klimrek en elementen om te balanceren. Ook voor PleinMarkering, belijning voor pleinspelen en een verkeersplein ben je er aan het juiste adres. Een gedegen specialist moedigt scholen aan om het plein ook in te zetten voor bewegend leren, spelend leren en initiatieven zoals The Daily Mile van JOGG en Schoolplein 14 van de Johan Cruyff Foundation. Het stimuleert hen fysiek, draagt bij aan de motoriek, balans, een gezonde leefstijl in het algemeen en aan een gezonde school. Een uitgebalanceerd en educatief plein dat is ingericht met uitdagende speeltoestellen voor het schoolplein draagt ook bij aan de concentratie van leerlingen en de mogelijkheden voor bewegingsonderwijs op het plein.