Ben jij een echte interieur-junkie die de interieurtrends van dit jaar op zijn duimpje kent? Dan weet je dat zwarte meubels weer helemaal in de mode zijn, helemaal wanneer deze meubels van massief hout gemaakt zijn. Zwart is dan ook stijlvol, opvallend, en past qua look in vrijwel elke woonkamer. Wanneer je zwarte meubels combineert met die andere mooie meubeltrend, namelijk mangohout, dan krijg je pas écht iets bijzonders! Als je van plan bent je woonkamer opnieuw in te richten, dan is mangohout black zeker iets om in de gaten te houden. In dit artikel vertellen we je meer over deze opvallende modetrend, waar zwart mangohout vandaan komt en wat het zo’n populaire houtsoort maakt.

Stoer en sfeervol inrichten

Zwart is alles behalve een saaie kleur. Zwarte meubelen laten zich juist prima benutten om wat warmte en sfeer naar je woonkamer te brengen. Omdat zwart eigenlijk een vrij neutrale kleur is, past het naadloos in verschillende interieurstijlen. Met een paar kleurrijke elementen, zoals felgekleurde eettafelstoelen rond een zwarte tafel, of mooie boeken in een zwarte boekenkast, geef je je zwarte meubelen een prachtige boost. Ook mildere kleuren zoals bruin en grijs kunnen zwarte meubelen versterken. Daarmee kun je met een zwart meubel dus vrijwel alle kanten op!

Zwart mangohout?

Misschien heb je mangohout wel eens vaker in de showroom zien staan. Je herkent het al snel aan zijn diepbruine kleur, opvallende nerf en de zaagpatronen in de plank. De laatste jaren is mango hout echt in opkomst. Om mangohout zwart te maken, wordt het bewerkt met een dekkende zwarte lak. Die trekt in het hout, waardoor het een intens zwarte kleur krijgt. De mooie trekjes van mangohout, bijvoorbeeld die opvallende nerf en de textuur van het hout, blijven mooi bewaard of worden juist versterkt door de zwarte kleur. Mangohout wordt vaak gecombineerd met industriële stijlelementen zoals zwart staal, en ook dat gaat prima samen met zwart hout.

Jouw zwarte meubel stylen

Ben je bang dat zwarte meubelen een te heftige stempel op je interieur drukken? Maak je geen zorgen, want het mooie van zwart mangohout is juist dat je het op verschillende manieren aan kunt kleden en het zo een nieuwe look kunt geven. Veranderen de modekleuren? Dan kun je je zwarte meubelen door middel van accessoires perfect laten aansluiten op de laatste trends. Denk aan een mooie tafelloper voor op de tafel, nieuwe eetkamerstoelen of een stijlvolle vaas. Op die manier maak je je zwarte meubelen al snel trendvast, en kun je lekker lang met ze doen!