Vier jij deze zomer je vakantie in eigen land? Dan is de kans groot dat je met de auto op pad gaat. Maar voordat je vertrekt, is het goed om eerst je auto voor een onderhoudsbeurt langs de garage te brengen. Je wilt niet tijdens je welverdiende vakantie met pech langs de weg komen te staan. Het is daarnaast ook zeer belangrijk dat je tijdens je reis comfortabel bent, dus kan een goede aircoservice zeker geen kwaad. Maar ja, een vakantie plannen is al duur genoeg. Dan wil je daarnaast niet ook nog heel veel geld aan je auto uitgeven. Waar kun je terecht voor voordelig onderhoud? In dit artikel vertellen we het.

Laat voor je op vakantie gaat auto-onderhoud uitvoeren

Ga je met je auto op pad? Dan is het belangrijk om van tevoren je auto door een gespecialiseerde monteur te laten controleren. Maar waarom eigenlijk?

  • Doen onderdelen zoals je airco het niet, dan zit je niet comfortabel achter het stuur;
  • Is het onderhoud van je auto achterstallig, dan is de kans groot dat je tijdens een lange rit problemen ondervindt;
  • Kom je tijdens je vakantie stil te staan, dan ben je meer geld kwijt dan je anders aan onderhoud had uitgegeven;
  • Reis je langdurig met versleten onderdelen, dan heb je kans dat je een ongeluk veroorzaakt.

Hoe weet je of je auto onderhoud nodig heeft?

Het lijkt heel verleidelijk om auto-onderhoud vlak voor de vakantie over te slaan. Je rijdt immers elke dag naar je werk en hebt nooit problemen, dus er zal toch niets aan de hand zijn? Maar helaas is dat niet altijd waar. Ook als je het zelf niet doorhebt, kunnen onderdelen van je auto aan vervanging toe zijn. Daarom is het goed om voordat je op vakantie gaat je auto voor een grote beurt langs een garage te brengen. Tijdens een grote beurt controleert een automonteur ieder onderdeel van je auto zorgvuldig. Hij kan op dat moment zien hoelang het nog duurt voordat slijtende onderdelen aan vervanging toe zijn. Denkt hij dat iets meteen onder handen moet worden genomen, dan kan hij dit meteen met je overleggen.

Waar kun je een grote beurt laten uitvoeren?

Ga jij binnenkort met je auto op vakantie? Rijd dan voor een grote beurt langs een Carteam-garage. De monteurs van Carteam voeren de grote beurt zorgvuldig en toch zo voordelig mogelijk voor je uit. Merken zij dat er iets mis is met een onderdeel, dan lossen zij dit – nadat ze het probleem met je overleggen – meteen voor je op. Verder kun je bij Carteam terecht voor specifieke diensten zoals goedkope auto accu-onderhoud of onderhoud aan je motor. Wil jij altijd weten waar je aan toe bent en nooit te veel betalen voor diensten aan je auto? Maak dan snel een afspraak bij een garage van Carteam.