Of je nu een kamer inricht voor een meisje of een jongen, je wilt het hoe dan ook gezellig maken. Het comfort en de meubels en accessoires staan wat dat betreft op een gedeelde eerste plaats. Spreken termen als industrieel, stoer en natuurlijk jou wel aan als het gaat om de babykamer? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden met mangohout. Mangohouten meubels brengen al snel veel sfeer met zich mee, zijn betaalbaar en ook nog eens multifunctioneel. In dit blog bespreken we hoe je mangohouten meubels kunt gebruiken om van de babykamer een gezellige, sfeervolle plek te maken. 

Enorm veelzijdig: de salontafel

Eerlijk is eerlijk, mangohouten meubels zijn niet speciaal gemaakt voor babykamers, maar met een beetje creativiteit lijkt het alsof de meubels nooit een ander doel hebben gehad. Neem bijvoorbeeld een (salon) tafel van mangohout, een kleine eenvoudige tafel die je bijvoorbeeld naast de fauteuil kunt plaatsen om ‘s nachts tijdens het voeden je spullen naast je neer te kunnen zetten. Of wat dacht je van een speeltafel voor de kleine, als hij een stukje groter is? Precies, multifunctioneel dus!

Van dressoir naar commode

Als er iets, naast een ledikantje, niet kan ontbreken in de babykamer, dan is het wel de commode. Hoewel een commode van mangohout moeilijk te krijgen is, kan je daarvoor in de plaats ook heel geschikt een dressoir gebruiken. Er bestaan verschillende dressoirs met een hoogte van 90 centimeter, een perfecte hoogte om de baby te kunnen verschonen. Naast de juiste hoogte is het belangrijk dat een commode genoeg opbergruimte heeft voor alle spullen van de baby. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken bij een mangohouten dressoir, opbergruimte gegarandeerd. Door de warme uitstraling van mangohout voelt de ruimte gelijk gezellig.

Genoeg plek voor kleertjes

Als laatste kan ook een kast voor alle lieve kleertjes natuurlijk niet ontbreken. Ook dan zit je met mangohout helemaal goed. Kies bijvoorbeeld voor een gesloten kast met lades en planken gedecoreerd met schuin ingelegde latjes voor een speels effect. Of kies voor een half open kast zodat er ook ruimte is voor spulletjes die juist wel in het zicht mogen liggen. 
Je hoort het, genoeg mogelijkheden met mangohout. Wil je de babykamer ook op de rest van het huis laten aansluiten? Verdiep je dan ook eens in alle andere mangohouten meubels, zoals een zwart tv meubel. Door mangohout in meerdere ruimtes terug te laten komen, creëer je harmonie en rust.