De huidige crisis heeft tot veel veranderingen geleid in het dagelijkse leven. Het heeft impact gehad op iedereen. Ook in de woningmarkt heerste onzekerheid. Wat wordt het nieuwe bezichtigen? Wat voor impact heeft de crisis op de gehele woningmarkt? Ontdek hieronder meer.

Creatieve oplossingen
Door de coronamaatregelen zijn grote groepsbezichtigingen niet meer van toepassing en dient de 1,5 meter gewaarborgd te worden. Dit was voor de makelaar een uitdaging, maar zijn er creatieve oplossingen bedacht die aansluiten bij de huidige maatschappij. Eén van de initiatieven die veel wordt toegepast, is virtueel bezichtigen. Hierdoor kunnen geïnteresseerden een eerste indruk van de woning krijgen, zonder hierbij risico te lopen. Voor potentiële kopers kan dan daaropvolgend een individuele bezichtiging ingepland worden. Ook hier houdt de makelaar afstand om toch te voldoen aan de RIVM richtlijnen.

Nieuwe kansen
De huidige crisis biedt ook kansen voor potentiële kopers en makelaars. Gezien de grote mate van onzekerheid, is de kans groot dat de mensen die uitgenodigd worden voor een individuele bezichtiging ook daadwerkelijk zeer geïnteresseerd zijn. Dit zorgt ervoor dat er voor potentiële kopers minder concurrentie is voor een woning. Serieuze geïnteresseerden komen hierdoor sneller in aanmerking voor de woning van hun dromen. Bovendien heeft de makelaar door de individuele bezichtigingen meer aandacht voor de koper en hoeft de tijd niet verdeeld te worden onder meerdere geïnteresseerden. Hierdoor is er meer ruimte voor onderhandelingen en hoeft de koper minder snel overhaaste beslissingen te maken.

Met raad komt daad
De onderhandelingen kun je natuurlijk samen met je partner doen, maar het kan ook geen kwaad om hierbij een deskundige in te schakelen. Een aankoopmakelaar kent de huidige markt goed en weet welke kansen er liggen. Hij of zij kan je dan ook goed adviseren in het uitbrengen van een bod. Zeker in onzekere tijden als deze is wellicht extra advies prettig om te krijgen van iemand die verstand van zaken heeft. Daar komt bij dat een aankoopmakelaar vanuit zijn expertise een andere kijk heeft op bepaalde zaken, waar jij als koper wellicht niet zo snel aan denkt. Denk bijvoorbeeld aan eventuele verbouwingsmogelijkheden om het huis nog beter aan je wensen te doen aansluiten.

Al met al, is de huidige woningmarkt in ontwikkeling. Het bezichtigen van een woning is voor een serieuze koper aangenamer geworden door meer persoonlijk contact en een grotere kans om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor de woning. Daarnaast is er meer ruimte voor onderhandelingen waar een aankoopmakelaar je goed in kan adviseren.