Naar aanleiding van onderzoek van Shopify blijkt dat maar liefst 77% van winkelend Nederland aangeeft in de afgelopen maand een impulsaankoop te hebben gedaan. Wil je de omzet van je winkel verhogen, dan is het dus goed om impulsaankopen te stimuleren. Maar hoe doe je dat precies? Wat maakt nou dat een shopper een product uit jouw winkel spontaan moet hebben? Lees snel verder, want in dit artikel ontdek je alles over impulsaankopen.

Wat is een impulsaankoop?

Een impulsaankoop is een aankoop die je klant zonder voorbedachte rade doet. Hij loopt je winkel in, ziet een lekkere chocoladereep en krijgt daar opeens heel veel zin in. Is de reep afgeprijsd of wordt die op een andere manier opvallender gemaakt – bijvoorbeeld met behulp van een winkel-display – dan is de kans dat de klant de chocoladereep mee naar de kassa neemt alleen maar groter. De aanleiding tot een impulsaankoop is in de meeste gevallen namelijk een lage(re) prijs of een goede promotie. Verveling of trek kunnen ook een rol spelen.

Hoe stimuleer je impulsaankopen?

Er zijn een aantal manieren waarop jij het koopgedrag van je klanten kunt beïnvloeden, namelijk:

  • Plaats de producten op de juiste plaats in je winkel;
  • Verkoop de juiste producten voor je doelgroep of zorg dat je de juiste doelgroep voor je producten aantrekt;
  • Plaats displays om extra aandacht te trekken.

Waar laat je opvallende winkeldisplays maken?

Om de aandacht van je klanten extra te trekken, is het dus goed om winkeldisplays te plaatsen. Maar die displays moeten wel goed bij de inrichting en branding van je winkel passen. Laat daarom POS-materiaal (dit is promotiemateriaal) bedrukken bij Aelen en van Leeuwen. Drukwerk op maat laten maken voor jouw winkel heeft het grote voordeel dat het altijd bij je merkimago past.

Je kunt bij Aelen en van Leeuwen terecht voor allerlei soorten POS-materiaal, zoals toonbankdisplays, vloerdisplays, plafondhangers, kubussen en pop-up-kaarten. Wil jij shoppers overhalen tot een impulsaankoop? Bestel dan het veelzijdige POS-materiaal van Aelen en van Leeuwen!