De rol van technologische voorwerpen zoals telefoons, laptops, oordopjes of koptelefoons, is vandaag de dag erg groot. In het dagelijks leven van een gemiddeld persoon, maar ook voor bedrijven, is het belangrijk om zich te verdiepen in de capaciteiten van de nieuwste snufjes.

Een bedrijf heeft veel taken waar het op moet focussen. Een daarvan is hoe het bedrijf zich presenteert tegenover de rest van de wereld. Daarbij komt dus kijken hoe een bedrijf zich op een goede manier kan uiten. Het maken van handelskenmerken is een belangrijke stap in de tocht naar naamsbekendheid. Vaak is het handig om deze op de producten die je verkoopt een handelsmerk te plaatsen. Hoe moet je daar aan beginnen?

Wat doet een laser graveermachine?

Een handelsmerk is een erg belangrijk gedeelte van een succesvol bedrijf. Een bedrijf bestaat voor andere mensen. Al is het om ze producten of diensten te verkopen, blijft het belangrijk om herkenbaar te blijven. Dat is vaak iets waar je klanten jou aan zullen herinneren. Een logo of iets dergelijks op een product zetten is vrij eenvoudig. Je kunt het namelijk op het product printen of graveren. Een laser graveermachine werkt soortgelijk aan een printer. Je maakt op je computer via een software hetgeen dat je wilt printen. Vervolgens wordt dit doorgestuurd naar de desbetreffende machine. Door gebruik te maken van een gloeiend hete laser, wordt het logo in het gebruikte materiaal gebrand.

Verschillende soorten laser graveren

Lasergraveren is relatief vergelijkbaar met printen. Allebei de methoden beelden een afbeelding af op een materiaal dat er in eerste instantie nog niet op afgebeeld werd. De meeste printers doen dit door inkt met hoge precisie te laten vallen op het materiaal. Een laser marker doet dit anders. Het graveren kan op twee manieren gebeuren. Je kunt vector graveren en raster graveren. Raster graveren is het meest vergelijkbaar met hoe een tattoo op de huid wordt gezet. Elk kleine puntje wordt individueel met precisie neergezet. Vector graveren is juist andersom. Bij vector graveren wordt niet puntje voor puntje gegraveerd, maar wordt er in lijnen gegraveerd. 

Toepasbaar op wat voor materialen?

Hoe weet je nu wat er beter is. Graveren of printen? Dat hangt af van op welk materiaal je iets wilt afbeelden. Zo kun je op papier makkelijker printen dan graveren. Het werkt logischer om een printer hiervoor te gebruiken. Als je anderzijds op hardere materialen iets wilt afbeelden, dan is het slimmer om te graveren. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een kleine tekst op een trofee.