Iedere vrouw verdient het om zichzelf mooi te voelen op het strand of langs het zwembad. Wij vinden het belangrijk dat iedere vrouw een passende bikini kan dragen. Aangezien er veel verschillende soorten badkleding zijn, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij jou past. Een terugkomende trend is de ​​bikini high waist. Dit bikinibroekje is hoog en valt tot aan je taille. Weet je niet goed welke bikini past bij jouw figuur? Je leest het in dit artikel.

Peerfiguur

Heb jij smalle schouders, een slanke taille, bredere heupen en volle benen en billen? Dan heb jij een zogenoemd peerfiguur. Bij dit figuur kun je het beste de nadruk op het bovenlichaam leggen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een bandeau bikinitop. Een bandeau bikini is vaak strapless te dragen, waardoorr je schouders wat breder lijken. Je kunt dit ook bereiken door een bikinitop te kiezen in een fel kleurtje of een fleurige print. Ben je wat onzeker over je heupen? Dan kun je een high waist bikinibroekje proberen. Dit broekje heeft een hogere taille, waardoor je heupen optisch smaller lijken.

Appelfiguur

Heb je mooie lange benen maar een korter bovenlichaam? Dan kun je het beste gaan voor een laag bikini broekje. Dit zorgt ervoor dat je bovenlichaam wordt geaccentueerd. Wil je jouw benen nog meer laten opvallen? Dan kun je kiezen voor een broekje die wat hoger is uitgesneden. Bikini broekjes met felle kleurtjes of een gezellig printje zijn ook zeker een goede keuze voor jou. 

Zandloperfiguur

Heb je een smalle taille, brede heupen en wat bredere schouders? Dan spreken we over een zandloperfiguur. Bij dit figuur kun je het beste kiezen voor badkleding die de nadruk legt op je mooie taille en je schouders om dit te accentueren. Een goede optie voor jouw figuur is de haltertop. Ook wanneer je een grotere cupmaat hebt, biedt de haltertop goede ondersteuning aan jouw boezem. Wil je de boezem wat kleiner laten lijken? Dan kun je het beste kiezen voor een top met maar één kleur. 

Atletisch figuur

Ben je smal met weinig rondingen? Dan heb jij een een atletisch figuur. Met dit figuur kun je het beste kiezen voor een wat meer uitgesproken bikini. Ga voor een drukke print zoals een panterprint of  een print met fleurige bloemen. Of kies een top met wat extra vulling om zo wat meer volume te creëren. De mooiste top voor een atletische bouw is de triangle bikinitop. Wil je jouw heupen wat meer naar voren laten komen? Kies dan voor een wat kleiner bikinibroekje met verstelbare touwtjes aan de zijkanten. Zo kun jij wat meer rondingen creëren.
Kortom, voor elk figuur is er een bikini! Neem eens een kijkje bij Annadiva voor de mooiste bikini’s en lingerie.

Bron afbeelding door Max on Unsplash