Wil je werken in de zorg en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Omdat jouw hulp hard nodig is, is dat een solide keuze. Er zijn tal van redenen waarom het een goede stap is om bijvoorbeeld verpleegkundige of verzorgende IG te worden. Ten eerste omdat jouw hulp hard nodig is. Ook zijn het beroepen waarbij elke werkdag anders is en die je baanzekerheid bieden. Uiteraard kan het ook je roeping zij om in de zorg te willen werken. Herken jij jezelf in deze motivaties en ben je op zoek naar mooie verpleegkunde-vacatures? Dan is het absoluut de moeite waard nog even verder te lezen! In dit blog zetten we nog veel meer inspirerende en motiverende redenen uiteen waarom werken in de gezondheidszorg je veel voldoening geeft.

Omscholing tot zorgprofessional

De omgang met mensen, het zorgzame aspect en het redden van mensenlevens is voor veel mensen de reden waarom zij in de zorg zijn gaan werken. Veel verpleegkundigen, verzorgenden, artsen en andere zorgverleners, geven daarom aan dat ze hun vak als een roeping zien. Werken in de zorg is ook mogelijk als je op een later moment in de zorg wilt werken en ervoor kiest om je te laten omscholen tot professional in de zorg. Niet voor niets kiezen veel mensen ervoor om hun huidige baan op te zeggen en zich op later leeftijd te laten omscholen tot professional in de zorg. 

Liefdevolle zorg

Je kunt met werken in de zorg het verschil maken omdat je je met een baan in de zorg elke dag inzet voor anderen. Zo ben je een luisterend oor, stel je patiënten en hun naasten gerust en heb je als doel patiënten uiteindelijk weer te genezen. Bij werken in de zorg komt dus zoveel meer kijken dan alleen het verrichten van verpleegtechnische handelingen. Als er van genezing geen sprake meer is, behoort het tot je taken om patiënten in de laatste fase van hun leven liefdevolle zorg te geven. Veel zorgprofessionals vinden het dankbaar werk omdat de zorg voor iedereen op een bepaald moment in het leven een belangrijke factor wordt. 

Werken als verzorgende IG 

Dat elke werkdag anders is biedt nóg een goede reden om in de zorg te gaan werken. Of je nu werkt in een algemeen ziekenhuis, de ouderenzorg of de psychiatrie, het werk is heel afwisselend. Ben jij in het bijzonder op zoek naar een vacature voor verzorgende IG? ADL (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen), het verzorgen van wonden en het uitdelen van medicijnen , vormen een kleine greep uit alle dagelijkse werkzaamheden die je als verzorgende IG uitvoert. Je krijgt een salaris conform CAO, ervaring en wensen, je kunt betaalde opleidingen en toffe trainingen volgen via de academy van het detacheringsbureau en je hebt de mogelijkheid tot het rijden van een leaseauto.