Veel bedrijven hebben vacatures openstaan op hun website of via uitzendbureaus, en hier staan dan netjes alle eisen beschreven die het bedrijf heeft. In een vacature wordt vaak beschreven wat een bedrijf zoekt in jou als mogelijke werknemer, en wat je nodig hebt om voor deze baan aangenomen te kunnen worden. Veel bedrijven hebben voor redelijk simpele functies al een hele lange lijst vol met eisen. Voor een starter kan dit erg lastig zijn, vaak kom je net van school af en daardoor heb je bijvoorbeeld nog niet heel veel ervaring in de praktijk. Het zou dan zonde zijn als je hierdoor geen baan kan vinden. Wil je meer weten over banen die bij jou als starter zijnde passen? Lees hieronder dan verder voor meer informatie hier over.

Waarom worden starters vaak afgewezen?

Veel bedrijven hebben eindeloos lange eisen bij hun vacatures. Zo verwachten ze een bepaalde beschikbaarheid, je moet volgens hen een bepaalde opleiding hebben afgerond en ook wordt er vaak gevraagd naar een aantal jaar werkervaring binnen het vakgebied. Dit is voor jou als starter die net van school af komt natuurlijk lastig om aan al deze eisen te voldoen. Daarom kan je er dan ook wel eens moedeloos van worden wanneer je op zoek bent naar een baan. Gelukkig zijn niet alle werkgevers zo, je moet alleen op de juiste plek zoeken.

Wat kan je hier aan doen?

Als je het ook zo vervelend vind dat het lijkt alsof je op geen een vacature mag solliciteren door dat je niet aan een of meerdere eisen voldoet, dan is het een goed idee om op een andere plek te beginnen met zoeken. Zo kan je op de website https://www.ibn.nl/ werkgevers vinden die het juist fijn vinden om jou te helpen met je persoonlijke ontwikkeling. Deze werkgevers geven je namelijk de kans om jouw talenten en ambities te ontdekken om zo meer uit jezelf te kunnen halen. Dit is dan ook een veel fijner idee wanneer je op zoek gaat naar een baan. Zo krijg je de kans om met een fijn gevoel te beginnen.

Wat voor een baan zoek je?

Het is goed om van te voren goed te bedenken wat voor een baan er bij je past zodat je makkelijker kan zoeken naar wat voor vacatures er bij je passen. Zo kan je dan sneller solliciteren op een baan.