Een duurzamer leven begint al bij je dagelijkse kopje koffie in de ochtend. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden wanneer je duurzame koffie wilt drinken. Kies bijvoorbeeld voor recyclebare Nespresso-cups, of juist voor koffiecups die je zelf thuis kunt hervullen. Maar weet je wat de meest duurzame keuze is? Koffiecups die biologisch afbreekbaar zijn, zoals de cups van De Koffiejongens. En dat niet alleen: deze koffie is ook nog eens hartstikke lekker! Ben je benieuwd wat de cups van De Koffiejongens zo duurzaam maakt? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we je er alles over.

Koffiecups die afbreekbaar zijn

Biologisch afbreekbare cups hoeven niet bij het restafval weg te worden gegooid, maar kunnen eenvoudig in de groene bak worden gedaan. Dat komt omdat ze niet gemaakt zijn van plastic en aluminium, maar juist van natuurlijke materialen zoals suikerriet en mais. In een composteringsinstallatie vergaan ze binnen een korte tijd volledig, waarbij er geen afval achterblijft. Ze vergaan zelfs sneller dan een bananenschil! Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat de voedzame koffieprut ook op de composthoop belandt, waar er later weer compost van gemaakt kan worden. Daar kunnen vervolgens planten van groeien. Zo draag je eenvoudig bij aan een groenere en schonere wereld.

Duurzaam en gemakkelijk te gebruiken

Ook kosten deze koffiecups jou geen extra moeite ten opzichte van gewone wegwerpcups. Recyclebare koffiecups moet je op een speciaal inleverpunt inleveren, en hervulbare koffiecups moet je thuis zelf bijvullen. Biologisch afbreekbare cups hoef je daarentegen alleen in de groene bak te gooien. Dat scheelt gedoe! Niet alleen de koffiecups van De Koffiejongens zijn groen, maar het volledige productieproces is duurzaam gemaakt. Zo werkt het bedrijf uitsluitend met gecertificeerde koffie, waar de koffieboer een eerlijke prijs voor betaald krijgt. Ook worden de bestellingen verpakt in karton dat afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Voor elke gekapte boom, wordt een nieuwe teruggeplant. Daarnaast worden de koffiecups zoveel mogelijk per fiets of te voet bezorgd.

Welk abonnement kies jij?

Bij De Koffiejongens kun je een abonnement op koffiecups nemen. Dat zorgt ervoor dat jouw koffiecups elke maand in je brievenbus worden afgeleverd. Je zit dus nooit meer onverwachts zonder koffie! Of je nu veel kopjes per dag drinkt, of juist maar eentje, er is altijd een abonnement dat bij jou past. Ook kun je je abonnement op welk gewenst moment wijzigen, pauzeren of zelfs annuleren. Of je nu graag een ristretto, espresso of lungo drinkt: je zit dus nergens aan vast. Zo maak je je dagelijkse kopje koffie in een handomdraai duurzaam!

Bron afbeelding door Cyril Saulnier op Unsplash