schoolkluisje

In een schoolgebouw zijn altijd kluisjes te vinden. Deze zijn er om je persoonlijke spullen in op te bergen. Dit kan fijn zijn als je niet de hele dag met een zware tas wilt lopen. Er zijn verschillende soorten kluisjes. Zo kunnen ze verschillen in grootte, maar ook het slot kan verschillen. Hier de beste opties van schoolkluisjes op een rij.

De kluisjes zoals je ze gewend bent

De meeste scholen maken gebruik van dezelfde soort kluisjes. In Nederland zie je vierkante kluisjes het meeste terug komen. Hierdoor kun je vaak meerdere kluisjes kwijt in een kleinere ruimte. Vaak zie je namelijk dat er op Nederlandse scholen veel leerlingen zitten, maar dat er geen hele grote gebouwen zijn.

In deze kluisjes past precies wat je nodig hebt. Je kunt er een aantal boeken in kwijt en je gymtas. Sommige leerlingen stoppen hun jas er ook nog in, dit zorgt er wel voor dat je kluisje maar net dicht kan. Andere leerlingen maken er een soort kast van met spullen die ze regelmatig op school nodig hebben en thuis niet gebruiken. Dit kunnen bijvoorbeeld kantoorartikelen zijn zoals, lijm, plakband en een schaar. Wat je ook vaak ziet is dat leerlingen er een standaard voedselpakket in hebben. Zo ligt er bijvoorbeeld limonadesiroop of theezakjes in. Ook worden houdbare producten bewaard, denk aan noodles of crackers. Sommige leerlingen bewaren er zelfs broodbeleg in. Wanneer je dan ‘s ochtends te weinig tijd had om je brood te smeren kan dit in de pauze op school.

Amerikaanse schoolkluisjes zien er heel anders uit

Wanneer je een film uit Amerika bekijkt zien de schoolkluisjes er daar heel anders uit. Het zijn vaak hogere en smallere kluisjes. Hierin kun je gemakkelijker je jas bewaren bijvoorbeeld. Als kind verwachtte je altijd dat dat het er ook zo uit zou komen te zien bij jou op school. Dit is over het algemeen helaas niet zo.

Amerikaanse type kluisjes hebben ook een ander soort slot. In Nederland kennen wij gewoon een simpel slot met een sleuteltje. In Amerika zit er vaak een code slot op. Jij weet dan je eigen code en draait daarmee je kluisje open.

Kleedkamers op school hebben soms ook kluisjes

Per school verschilt de kleedkamerinrichting. De ene school kiest voor bankjes met daarboven wat haakjes waar je je kleren aan kan ophangen. Andere scholen vinden het juist fijner om ook hier kluisjes te plaatsen. Zo weet je zeker dat belangrijke spullen daarin opgeborgen kunnen worden en niet snel gestolen zullen worden. Dit kan voor veel mensen een hoop stress schelen. Vaak is het namelijk zo dat de kleedkamers ongeveer de enige plek op school zijn waar wat gestolen wordt.

In een kleedkamer zijn ook vaak douches. Al worden die na een gymles niet vaak gebruikt. Deze zitten er vaak in als de zaal multifunctioneel wordt ingezet. Dus bijvoorbeeld ook voor volleybal trainingen buiten schooltijd. Soms zie je ook dat als sportgebouwen in de buurt van een school zitten, de school ervoor kiest niet zelf ook nog een gymzaal te maken. Zij spreken dan vaste tijden af dat zij de zaal kunnen huren en gebruiken.