We kennen de spreuk ‘maak het inbrekers niet te makkelijk’ allemaal. De overheid laat dat spotje ongelofelijk vaak horen. Met de campagne proberen ze huizenbezitters bewust te maken hoe gemakkelijk inbrekers binnen weten te dringen in de woning. Vandaag de dag wordt er namelijk nog steeds ongelofelijk veel ingebroken. Om u vanaf nu veiliger te laten wonen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

 

Draai de deur op slot na het verlaten van uw woning

Bijna iedereen trekt na het weggaan uit huis de deur achter zich dicht, maar draait deze niet meer op slot. Gemakkelijker kunnen we het bijna niet maken voor inbrekers. Met een bankpas, creditcard of ander hard stuk plastic zijn inbrekers in no-time de woning binnengedrongen. Deze methode wordt de flippermethode genoemd.

 

Een bewoonde indruk achterlaten

Inbrekers willen uiteraard niet gestoord worden tijdens hun inbraakpoging. Daarom gaan ze het liefst te werk als er niemand thuis is. Daarom is het verstandig om een bewoonde indruk achter te laten. Zeet bijvoorbeeld de TV aan in de woonkamer en laat wat lampen aan staan als u ’s avonds van huis bent.

 

Sluit alle ramen en deuren

Een inbreker hoeft niet altijd via de voordeur binnen te komen. Ook de achterdeur en openstaande ramen zijn favoriet bij inbrekers. Zorg dat u alles goed dichtdoet als u van huis gaat. Zelfs dakramen en wc-raampjes. Een inbreker kan binnen een paar minuten heel veel meenemen uit een woning.

 

Geen sleutels in het slot laten zitten aan de binnenkant van de deur

Maar een inbreker kan dan toch niks in het sleutelgat proberen aan de buitenkant? De technieken van inbrekers zijn al vele malen verder. Maar in sommige gevallen ook nog steeds heel simpel. De inbreker hoeft namelijk alleen maar een raampje naast de deur in te slaan om het slot open te draaien. Een andere mogelijkheid is dat hij met een handboor een gaatje in het kozijn maakt om bij de sleutel te komen.

 

Ladders en containers weghalen

Omdat we vaak op hogere verdiepingen vergeten ramen te sluiten, proberen veel inbrekers via die weg naar binnen te komen. Haal daarom alle ‘hulpmiddelen’ weg die inbrekers kunnen gebruiken. Denk aan ladders, prullenbakken etc. Hierdoor maak je het voor de inbrekers lastiger om op een hogere verdieping te komen.

 

Camera beveiling

Bovenstaand waren de gemakkelijke tips. Wilt u toch een klein beetje investeren in extra veiligheid? Dan kan het verstandig zijn om een IP camera buiten op te hangen. Inbrekers houden er niet van om zichtbaar te zijn. In veel gevallen schrikt dit behoorlijk af. Let wel op dat u in verband met de privacyregels bij uw voorraam of voordeur een sticker hierover plaatst.